Лиляна Павлова отсече: Няма да връщаме пари за винетките

0
1337

Няма да връщаме пари за винетките, тъй като решението на съда няма обратно действие. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред Нова телевизия. Тя допълни, че решението на съда не е окончателно и тепърва ще се обжалва пред 5-членен състав.

Павлова продължава да настоява, че увеличената цена на винетките е обоснована финансово и от трите възможни варианта е избран най-приемливият в социално отношение – цената да бъде 100, а не 150 лева, колкото би трябвало да струва една винетка, ако държавата иска да събере нужните 600 милиона лева за ремонт и поддържане на пътищата. Със сегашната цена тя ще събере едва 300 милиона.

„На нас ни трябват минимум 600 милиона годишно за поддръжка на пътищата. Но ако искаме да съберем толкова пари, цената на винетките трябва да скочи двойно. Който иска да пътува, трябва да си плаща за пътищата. Ние не искаме да слагаме бариери и тол такса. Колите ще си останат на винетки, ще следим с камерите дали са платени. Само тежкотоварните ще плащат тол такса“, обяви министърът.

Павлова нападна вещото лице, което не знаело дали, как и кога е качено решението на сайта на министерството, за да бъде подложено на обществено обсъждане, заради чиято липса съдът отхвърли сегашната цена на винетката./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук