Лично Борисов ще върне мандата за ново правителство на Плевнелиев в четвъртък

0
1222
Срещата на ПГ на ГЕРБ с г-н Плевнелиев е насрочена за четвъртък. Това каза пред журналисти в Народното събрание зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. „Ще има политически консултации, които ще бъдат проведени от президента на България Росен Плевнелиев с всички парламентарно представени групи, за да може да се търсят решения, които да бъдат полезни за държавата“, обясни той.

„Президентът има съответен график и всяка една от парламентарните групи ще участва на политически консултации при него. Смятам, че по-добре при президента на страната всяка една от парламентарните групи да изрази своето мнение и становище и тогава вече държавният глава да формулира и възможните консенсусни допирни точки, които имат парламентарните групи, и да се върви към провеждането на предсрочните избори“, коментира Цветан Цветанов.

„Мандат ще бъде върнат от парламентарна група в лицето на нашия лидер г-н Борисов“, заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ. „Не смятам, че други парламентарни групи биха могли да формират кабинет в 43-тия парламент, освен от ГЕРБ като най-голямата парламентарна група и „БСП лява България“, обясни той. Във връзка с приемането на бюджета за 2017 година Цветан Цветанов уточни, че всички от ПГ на ГЕРБ са изразили становище, че е хубаво бюджетът да бъде разгледан и да се търси възможност да бъде приет.

„Днес и утре той се гледа в съответните комисии, и в четвъртък и петък ще имаме възможност да гледаме бюджета за 2017 година в пленарна зала“, поясни той. „Цялата парламентарна група единодушно застава зад г-жа Цецка Цачева. Това е легитимният председател на 43-тия парламент и тя получава нашата парламентарна подкрепа от всички народни представители“, каза още Цветан Цветанов./БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук