Лозан Панов глобен с 1000 лв. за неподадена имотна декларация

0
1061

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е глобен с 1000 лв. за неподадена имотна декларация пред Сметната палата. Това стана ясно от регистрите на Софийския районен съд, пред който Панов обжалва наложената му санкция.

Шефът на палатата Цветан Цветков е издал наказателно постановление, тъй като Панов не е подавал декларацията си там, а пред Инспектората към ВСС.

Според Сметната палата Панов, главният прокурор и председателят на Върховния административен съд са длъжни да декларират имуществото си и пред тях, понеже са членове на ВСС.

Панов обаче смята, че тримата големи първо са магистрати и чак тогава членове по право на ВСС. От м.г. след промени в съдебния закон магистратите вече обявяват имуществото си само пред инспектората. Делото на Панов все още не е решено от съда.

Вчера съдебните ревизори честваха 10 г. от създаването на органа. Главният съдебен инспектор Теодора Точкова посрещна министъра на правосъдието Цецка Цачева, главния прокурор Сотир Цацаров и още гости от трите власти на тържество в Националния исторически музей.

Преди това прокурор №1 коментира, че документите, открити на нощното шкафче на кмета на Септември Марин Рачев, не са изтекли от ДАНС. Проверка показа, че справките са минали и през прокуратура, и през МВР, преди да се озоват при кмета, каза Цацаров.

/24часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук