Лукарски от Сопот: Яко работа и пари във ВМЗ (СНИМКИ)

0
1374

Министърът получи подарък от директора на оръжейницата боен снаряд

Реформаторският блок няма договорка с ГЕРБ за подкрепа на президентския вот на първи тур. В момента тече изслушването на нашите двама кандидати. Ние вървим по предначертания път да имаме президент и вицепрезидент, но отказвам да съобщя засега кои са. Това коментира във ВМЗ Сопот министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Относно това, че все повече оръжие се изнася от България и стига до страни, в които се водят войни, например наше оръжие в има в ръцете на бунтовниците в Сирия, министърът обясни, че ние изнасяме оръжие само до крайни дестинации и то със знанието и разрешението на международни организации. А това, че има недобросъвестни хора и търговци, които доставят оръжия в опасни дестинации, не е отговорност на българската държава, нито на ресорното министерство. За мен е много важно, че има много работа в тази промишленост и добри печалби. Това, че изпитваме липса на карти, отворихме паралелки в Карлово и Сопот, в които да се обучават деца на металообработка и призоваваме родителите да ги записват там, защото във ВМЗ има работа и добри заплати, каза още министърът.

Лукарски беше в най-голямата на Балканите оръжейница, където откри галваничен цех за нови производствени мощности, с който работата на служителите вече не е опасна, а производителността се увеличава над 5 пъти. До момента ВМЗ е изплатило 20 милиона лева дългове.

Министър Лукарски получи подарък от директора на ВМЗ Сопот боен снаряд.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук