Любо Нейков сваля 50 кила – сложи катинар на кухнята си

0
1419

Любо Нейков сложи катинар на кухнята си и цял месец не готви. Актьорът е решил да прави освежителен ремонт в офисите на компанията си „Дрийм тийм“ пред началото на есенния тв сезон и затова няма как да изявява кулинарните си умения, разкриват колегите му.

Мощният комик има славата на топ готвач и въртенето около печката е едно от най-големите му хобита. Затова и от години си е оборудвал модерна кухня в офисите на фирмата си, където често приготвя невероятни вкусотии на колегите си от „Комиците“, които не спират да хвалят уменията му.

От няколко седмици обаче никой не е опитвал някое ново апетитно произведение на Нейков, тъй като служебният хладилник е опразнен, а кухнята е под ключ. Продуцентът и съдружникът му Евтим Милоше наели майстори, които да освежат с бърз ремонт офиса и затова до прочутият кът за готвене на Любо нямало достъп.

„Той е ненадминат майстор не само в приготвянето на различни ястия, но и на колбаси, филета и пастърми, които прави по стари български рецепти. Каквото и да приготви, човек си облизва пръстите“, категорични са подчинените на Нейков. Затова и всички се шегуват, че нямало никакъв шанс актьорът и продуцент да изгуби от тежката си осанка, а точно обратното – всички около него качвали килца от вкусните му гозби.

И Христо Гърбов, и Кръсю Лафазанов в последните години пуснаха коремчета и гонят шефа си по килограми. Единствено Руслан Мъйнов успя да се пребори с апетита и да се втали до неузнаваемост, след като успял да си наложи воля и да не припарва до служебната кухня.

„Готвенето е най-добрата ми антистрес терапия. Имам самочувствие на добър кулинар и често го показвам и в офиса ни в „Дрийм тийм”. Често колегите спят там в натоварени дни за монтаж и си приготвяме храна. Ненчо Илчев и Иван Радоев също са добри готвачи и менкаме рецепти.

Ненчо ме научи как да правя пилешки крилца в кока-кола и соев сос и хрупкави картофки, а аз го открехнах в тайната на рибената ми чорба. Това е нещото от домакинската работа, което ми доставя истинско удоволствие. По този начин се разтоварвам и изчиствам главата си от ежедневието”, обяснява самият комик, забравяйки, че има да топи куп излишни кила, които вредят на здравето му.

Вместо да мисли за диети и салати, Нейков признава, че любимите му ястия, които си прави сам са гювеч за зимата и постни сарми със зелев лист по всяко време. „Смея да твърдя, че не са ми чужди италианската, мексиканската, средиземноморската кухня и най-вече – българската. Обичам да импровизирам както на сцената, така и в кухнята. Любимите ми подправки са магданоз и къри”, споделя комикът. /ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук