Маджо гледа мач с висш магистрат

0
1920

Младен Михалев излиза на светло, мести бизнеса си в България

 

30 юни. Пред на­ционалния ста­дион „Васил Лев­ски“ цари обичайно­то оживление, когато предстои важен меж­дународен мач. Оста­ват минути до начало­то на срещата между „Славия“ и полския „Заглембе“ от първия предварителен кръг за влизане в групите на Лига Европа. Сре­щата е историческа, защото „белите“ по­падат в евротурнирите след пауза от 20 години.

На паркинга спи­ра луксозен автомо­бил, от който слиза елегантен мъж в тъ­мен костюм, заоби­колен от 6-7 охрани­тели. Групата изчаква светофарът да светне зелено и се отправя към централния вход на стадиона. Част от минувачите започват да се побутват и шу­шукат. Строго охра­няваният мъж е мис­териозният Младен Михалев-Маджо, кой­то е истинският соб­ственик на „Славия“, но не се е появявал на стадиона поне от 15 години.

През последните десетилетия той жи­вее главно в Швей­цария, макар напо­следък все по-често да се връща в Бъл­гария, където прите­жава хотели, застра­хователна компания и банка. За миналото му се носят легенди, името му се свързва със СИК и сенчеста­та страна на прехо­да. Появата му вина­ги се превръща в сен­зация, а за последно той бе заснет преди 2 години на среща с ге­нерал Любен Гоцев в столичния ресторант „Амстердам“.

Маджо е в отлично нас­троение, което не се по­мрачава до края на сре­щата, която завършва с

победа на „Славия с 1:0. Михалев се настанява във ВИП ложата, където през по-голямата част от среща­та общува с президента на „белите“ Венци Стефанов.

Футболният бос е сред най-близките му прияте­ли, пред „Галерия“ преди години той заяви, че об­ществената представа за Маджо е погрешна, а ако всички в България си вършеха работа­та като него, стра­ната щеше да върви към по-добро. В об­кръжението на Михалев е и бивши­ят шеф на БНТ и спортен журналист Радослав Янкулов. На втория ред зад ; скандалния биз­несмен е настанен един от най-важни­те хора в съдебна­та ни система. Това е членът на прокурорска­та колегия на Висшия съ­дебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров, който е известен с пристрастия към „Лев­ски“. Той неотдавна подаде оставка като председа­тел на Етичната комисия. Като мотив Тодоров изтък­на как иска да избегне вся­какви подозрения, че би могъл да влияе на реше­ния спрямо съдии. Въпре­ки отказа си от предсе­дателския пост обаче той продължи да бъде член на съвета, а впоследствие бе избран за председател на Етичната комисия на про­курорите към ВСС.

Появата на Маджо на стадион „Васил Левски“ очевидно е знак, че той вече излиза на светло и планира да развива биз­неса си в родината. Лю­бопитното е, че от родини Маджо живее с Милкана Паунова, която е бившата жена на внука на дълго­годишния министър на от­браната по Живково вре­ме Добри Джуров. Мъжът, кръстен на името на дядо си, е син на известната из- куствоведка проф. Аксиния Джурова.

Източник: в-к Галерия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук