Майка откри хлебарка в храната на детето си в Хаскво

0
429

Кметът Добри Беливанов сигнализира агенцията по храните

Хасковска майка е подала сигнал до общината, че е открила хлебарка в буркана с храна за детето си от Млечната кухня на ул. „Мадара“ в областния град, съобщиха от пресслужбата на кметството.

Кметът Добри Беливанов е сигнализирал Агенцията по храните. Тази сутрин инспектори на агенцията влязоха на проверка в кухнята на „Дусман“ в Спортното училище „Стефан Караджа“, където се приготвя храната на децата. От кметството уточняват, че се проверяват и местата, където храната се разлива и се раздава на родителите.

Журналистите не бяха допуснати до кухнята в Спортното, където бяха проверяващите, с мотива, че нямат здравни книжки. Пред кухнята бе д-р Георги Илиев, инспектор в Агенцията, който обясни, че проверката се извършва по необходимия ред. Най-вероятно утре заключението на проверяващите ще бъде предоставено на директора на Агенцията д-р Георги Станков.

Управителят на „Дусман“ Васил Попов, заяви, че проверката е факт и ще изчака резултата от нея. Отделно Попов очаква и обяснителна записка за това кой е разливал храната в млечната кухня.

„Ние храна в буркани не предоставяме. Спазваме всички процедури по българското законодателство. След като излязат резултатите от проверката ще търсим контакти с общината, майката и всеки, който се интересува от случая“, каза още Попов./Кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук