Майка помоли за евтаназия за себе си и сина си

0
1779

Майка помоли за евтаназия за себе си и сина си. Тя направи това в официално писмо до новия президент Румен Радев и държавните институции. Рени е отчаяна и изпитва големи трудности да се грижи за сина си, който е с увреждания.

„Животът ми е мъчение. Ако ние си отидем, и той ще умре“, сподели тя. „Държавата е абдикирала от нас“, казва нещастната майка и допълва, че за нея евтаназията е един изход от мъчението.

Стефан се е родил през 1989 година с усложнения и в последствие лекарите открили, че е болен от аутизъм, невропатия, диабет и дислексия. В момента той е на 27 години, но развитието му е на 2-годишно дете, разказва майка му. Засегнат му е центърът на говора и затова той говори като бебе. В момента той тежи 160 кг, защото когато припаднал за първи път му изписали грешно лекарство и от него той напълнява със 100 кг за два месеца. След това лекарите откриват, че е развил епилепсия.

Преди години Стефчо излиза на разходка край жилището си, но след последното голямо земетресение той отказвал да напуска дома си и така от 4,5 години стои само в стаята си.

През сълзи майката разказва, че няма време за и единствената и мисъл е синът и да е добре, защото ако с тях се случи нещо синът и също няма да оцелеел дълго. В социално отношение майката признава, че изолацията я плаши най-много, защото ако се случи нещо няма кой да им обърне внимание./нова тв

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук