Майки срещу биячките на деца: За КАМЕРИ В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ГРАДИНИ!

0
1779
Дома за деца лишени от родителска грижа "Асен Златаров".

Бруталните случаи на насилие над деца в домове и детски градини и ясли, лавинообразно увеличаващи се всеки ден, накара стотици български майки и бащи да започнат подписка в Интернет, с която да настояват във всяка детска градина и ясла да бъдат поставени камери, за да няма нищо скрито от поведението на възпитателките към малчуганите. (Към момента на публикуване на текста са гласували 17 907 души – б.а. )

Последният фрапиращ случай бе в детска градина „Брезичка“ в Бургас, където от скрита камера се виждат шамари, бой с пръчка, скубане и обиди. Скандалното поведение е разкрито чрез скрита камера, която била поставена от родители, които са намирали синини по децата си. Кадрите бяха разпространени в интернет.

Заснетите възпитателки са Светла Петрова и Милена Иванова. „Пълна трагедия си. Тъпунгер. Малоумен. Лигльовци“ – това са само част от епитетите, с които Иванова се обръща към децата, които не слушат или не изпълняват поставените им задачи. Всичко това е съпроводено от крясъци, шамари и дърпане за косите, се вижда от кадрите.

В детската градина в Бургас е трябвало да бъде поставено видеонаблюдение. Служителите обаче отказали проекта. Това съобщи в Новините на NOVA Ема Черногорска, председател на сдружение „За децата ни”.

„Защо са отказали? А служителите в банките имат ли право да откажат такова видеонаблюдение”, попита Черногорска.

Ето и пълният текст на петицията в подкрепа на искането за видеонаблюдение в детските заведения:

За КАМЕРИ В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ГРАДИНИ! Да спрем насилието!

В България има порочната практика да се възпитават децата с насилие и страх. Това не само, че са стари но и методи, които бележат децата ни за цял живот. С тези методи няма какво друго да очакваме, освен агресори, побойници и „хиперактивни“ деца. Най-тежкото, е че има случаи, в които деца се оперират по спешност заради насилие в яслата и то от възпитателите. Да дърпаш ухо на дете, така че да увредиш вътрешното му ухо не е метод за възпитание, а НАСИЛИЕ и то върху беззащитно същество, което дори рядко би споделило какво се случва с него. Най-стресиращото е че това се случва почти навсякъде и почти всички възпитатели работят по този начин – с насилие !!! Нашата цел е поставянето не само на камери и повече контрол върху методите на работа в детските ясли и градини, а и да спрем кражбите от парите и храната на децата ни.  Целта ни е ПОВЕЧЕ КОНТРОЛ В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ГРАДИНИ ЧРЕЗ ПОСТАВЯНЕТО НА ЗАПИСВАЩИ КАМЕРИ ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ТОЧКА НА ЗАВЕДЕНИЕТО! Моля, гласувайте, това е за нашите деца!

Подкрепете протеста срещу насилието на невръстните дечица!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук