Мария Капон: В рамките на 5 работни дни – от 2 до 9 април е изхарчен 1 млрд. лв.

0
139

„Изслушването за Плана за възстановяване е изключително важно – трябваше да дойде премиерът и да обясни защо неговият вицепремиер прави саботаж. За нас е важно да направим това изслушване, за да разберем какво се случва по министерствата”. Това заяви депутатът от „Изправи се! Мутри вън!” Мария Капон пред NOVA.

„Когато искаш да направиш саботаж, винаги ще намериш причина”,

категорична беше Капон.

По думите ѝ има срокове, в които има възможност за т.нар. ревизия – т.е. ЕК да каже своите забележки и те да бъдат отстранени. „Министерствата и работните групи са ги отстранили и са ги предали на координационното звено. Искаме обаче да видим точните забележки и този план да стане публичен”, коментира още тя.

И допълни: „Мен ако питате, трябва Планът да се прати бързо, защото винаги може да има нотификации (т.е. корекции) по определени пера. Има все още време обаче да се обсъдят всички теми и да се види всичко, което не са направили”.

„Не може основно в един такъв План за възстановяване и устойчивост заради пандемията да има саниране”,

заяви категорично Мария Капон.

„Не е нормално февруари да има ревизия, която вече е изпратена и тя да не е публична. Важно е и работодателските организации, и всички заинтересовани лица да го видят. Имаме време и това трябва да се случи сега”, посочи още тя.

Освен това Капон съобщи:

„В рамките на 5 работни дни – от 2 до 9 април е изхарчен 1 млрд. лв.

и за нас е много важно да разберем как се случи това и какви са тези плащания”.

Според нея премахването на НОЩ снощи е саботаж от страна на ГЕРБ. „Това е един орган, който в крайна сметка е важен за всички ни, защото е създаден от страна на всеки МС в света, има го и в Германия, и във всяка друга страна. Ако тези лекари или специалисти, не искат да работят със следващо правителство, те са достатъчно големи да го кажат.

Това, което аз знам е, че няма промяна в ситуацията – нито смъртността е намаляла, нито броят на хоспитализираните пациенти. Ние смятаме, че професионалистите трябва да носят своята отговорност”, каза тя.

„Това поведение е като на един наемател, който е ядосан нещо и като си тръгва изтръгва от помещението всички контакти

и всичко останало. Това е точно като император Нерон: „Ще подпаля Рим”. Това ли е целта на отговорността?”, попита тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук