сряда, май 15, 2024
Google search engine
дом Власт и държава МВР да проверява за носенето на оръжие в училище

МВР да проверява за носенето на оръжие в училище

0
1001

МВР и структурите за контрол на оръжието трябва да се занимаят с въпроса за носенето на оръжие в училище. Това коментира в Сливен министърът на образованието проф. Николай Денков по повод стрелбата между ученици в училищен двор в Пловдив.

Според образователния министър, не може да се очаква училището да обира всички проблеми, които обществото създава. Първо трябва да се потърси източникът на проблема, а след това да се търси отговорност и начини за справяне, смята Денков.

„Ние в момента не знаем този пистолет от родителите ли е, от приятелите ли е. Сигурно е от родителите. Да се види това оръжие по какъв начин се оказва при учениците и от там да се търси най-ефективния начин да бъде премахната опасността“, каза Денков.

Министърът на образованието бе в Сливен за участие в Трета национална среща на представители на ученически парламенти.

Според Денков извънкласните дейности са начин децата да бъдат задържани в училище. Образователният министър смята, че отпадането от училище се дължи на социални проблеми, както и на липсата на мотивация.

По думите на Николай Денков, цитиран от Дарик, по първия проблем социалното министерство трябва да свърже паричните помощи с посещаването на училище.

Министърът смята още, че извънкласните дейности са прекрасен начин детето да бъде задържано в училище с нещо, което му е интересно и то да придобие друго усещане за необходимостта от обучение.

На въпрос дали държавата ще предприеме мерки срещу масовото неваксиниране на децата, той заяви, че трябва да се действа с положителни стимули – здравна култура и образование.

Министърът не изключи и ограничението от помощи и достъп до социални услуги при отказ от ваксинация. Министър Денков припомни, че предприетите от министерството мерки срещу агресията в училищата, са насочени преди всичко към превенцията./бнр

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук