МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори

0
41

Национално съвещание на Министерството на вътрешните работи ще се състои днес в сградата на Главната дирекция „Национална полиция“. Това съобщиха от ведомството.

На него ще присъстват политическото и професионалното ръководство на министерството, директорите на главни дирекции, ОДМВР и СДВР, както и административните структури.

Организацията за дейността на МВР в периода на подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от България и за Народно събрание, взаимодействието и координацията с прокуратурата и ДАНС по отношение постъпването на сигнали за престъпления срещу изборните права на гражданите, приложението на Географската информационна система в изборния процес са сред темите, които ще бъдат обсъдени на съвещанието.

До 10 юни в МВР ще функционира денонощно открита линия – телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg – за сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Преди дни изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов и председателят на Държавната агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев подписаха съвместна заповед, която регламентира действията на институциите за гарантиране на политическите права на гражданите и за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с  изборите. източник:БТА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук