Миков: Разходите за опазване на границата стават непосилни без европейска помощ

0
897

Разходите за охрана на границата без европейска помощ стават все по-непосилни, заяви в Сливен председателят на БСП Михаил Миков.

„България охранява 1300-километрова граница на ЕС и разходите на българския данъкоплатец без европейска солидарност стават все по-непосилни за охрана на външната граница на Европейския съюз. По същия начин стоят нещата и с Шенген“, смята Миков.

По думите му в Брюксел отново ще игнорират разбирането, че България, Румъния и Хърватска също са част от ЕС и те също трябва да получават същата подкрепа, каквато и страните от Шенген.

Според Миков сега е моментът, в който правителството трябва много категорично да постави въпроса за пълноправното членство на България в Шенген и за европейската солидарност за защита от миграционния поток.

„Може някой много да се хвали, но е важно каква позиция заемаш в Брюксел, за да има достатъчно разбиране в европейската общественост. И тук правителството ни е длъжник”, каза още Михаил Миков.

Председателят на БСП присъства на двудневна регионална среща на Младежкото обединение в БСП, която се провежда в Сливен. Сред основните теми на форума са „България в среда на международната и вътрешна несигурност. Капани и шансове пред Левицата”, „Парламентаризъм и демокрация”, „Младите хора и участието им в местното самоуправление”./Фокус

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук