Милионерът Шарлопов завършил на стари години туризъм с пълно 6

0
3546

Почерпил преподавателите си с почивка в Пампорово

 

Туристическият шеф Стефан Шарлопов, който уволнява героите в новото шоу „Звездни стажанти“, защитил с пълно отличие магистърска степен по туризъм в Югозападния университет в Благоевград. На стари години хотелиерът се записал да следва туризъм и финиширал обучението си в края на 2011 г.

Защитата на дипломна­та му работа била пред тричленна ко­мисия, която му врътнала пълно шест. Бизнесменът явно е неве­роятен бележкар, защото в студентската му книжка нямало друга оценка освен отличен и на семе­стриалните изпити. Дори близките му се чудели защо са му тези оценки, след като на практика се е доказал като отличник.

Доколко оценките му са обектив­ни, обаче витаят и леки съмне­ния. Понеже бил много ангажиран с многобройните си бизнеси, Шарлопов се явявал на изпити, когато му е удобно, а не по време на сесията, редом с простосмъртните студенти.

Така че колегите му нямали директен поглед как се представя на изпитите. Веднага след Дипломирането си, в знак на благодар­ност към преподава­телите от катедрата по туризъм, които се оказали толкова сго­ворчиви, бизнесменът ги завел в Пампорово. Там академичният със­тав весело посрещнал 2012 г.

Днес Стефан Шарлопов, който е зам.-председател на УС на Съюза на бъл­гарската туристическа индустрия, е и член на настоятелството на университета, в който завършва второто си висше.

На младини биз­несменът завършил българска филология в университета във Велико Търново. Не­гови бивши колеги си припомнят, че в онези години не бил чак такъв зубър, но и филологията явно не му е легнала на сър­цето, както туризмът. Навремето Шарлопов имал доста проблеми с изпитите. Но пък в зрелия си бизнес период се оказал

доста щедър и към този университет. Спонсорирал изграждането на храм „Свети Евтимий Търновски” и по този повод от университета го удостоили с грамота. Шарлопов дори бил по­канен да чете и лекция пред студентите.

След като завършва филология, бизнесме­нът е за кратко жур­налист. Става честен частник в началото на 90-те години. Първо отваря сладкарската фабрика „Роял кейк”, след това ресторант в Москва. Става и представител у нас на известни марки бижута и на часовниците „Шопар”. Накрая се отдава на хотелиерството. Родните мащаби обаче са малки за неговия размах и той отваря 5-звезден спа център и в Германия, недалеч от курорта Баден-Баден.

В момента Стефан Шарлопов е щастлив с втората си съпруга Бояна. Тя е негова редова служителка, запознават се в лабо­раторията на компа­нията му „Роял Кейк”. Впечатлила го с кра­сотата си и добротата. „Тя не е златотърсачка, видимо. Поканих я на вечеря със знанието на тогавашния й приятел. Не се получи нищо, тя мълча, а аз през цялото време говорих. Казах й, че срещата не се е получила и ще искам нова. Поканих я на втора вечеря, а при­ятелят й казал: „Иди, и му поискай някой лев назаем”. Тогава тя приключи отношенията си с него. Аз я викнах и й казах, че искам три деца от нея. И нещата се слу­чиха. Боряна забре­меня изневиделица”, разказва милионерът.

Той добавя, че се е развел с първата си съпруга, защото тя се главозамаяла от пари­те и високия стандарт на живот. „Парите нея я побъркаха, това беше причината да се разведа. Ела да видиш кучета под мишниците, ела да видиш тоале­тите, ела да видиш демонстрациите… Ужас! Так, край!”, отсича Шарлопов.

Източник: в-к Уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук