Мина „Черно море“ затваря врати

0
1174
Над 280 души остават на улицата, не са получавали заплати с месеци

Мина „Черно море” затваря от понеделник. Това съобщи Чавдар Микулашев, представител на КНСБ за Мина „Черно море“. Той обясни, че причината за затварянето е, че мината работи на загуба.

Микулашев посочи, че 280 са работниците, които ще останат без работа. По неговите думи, работещите в мината не са получили част от парите си за февруари, а също и заплатите си за март месец. Той допълни, че навсякъде въгледобивът е бил с дотации.

„Не смятам, че един внос на въглища ще излезе по-евтин”, подчерта той. Според Микулашев, съществува заговор от години с цел енергетиката да се срине, както и в частност въгледобивът като отрасъл.

Микулашев поясни, че не е много ясно какво точно се е случило, за да бъде взето това решение, но Русомир Калоянчев, изпълнителен директор на бургаската мина, се е срещнал в София с шефовете на мината, които са му съобщили за решението си.

„Още не знам какво ще правим. Насрочили сме среща в понеделник с миньорите и там ще вземем решение. Ако всичко е направено законно, то тогава няма и какви действия да предприемем“, каза още Микулашев./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук