Минималната заплата във Великобритания е над седем пъти по-голяма от тази в България

0
1084

Минималното възнаграждение във Великобритания е над седем пъти по-голямо от най-ниското заплащане в България, съобщава The Daily Mail.

Работещите на минимална заплата във Великобритания взимат по-високо минимално заплащане и от работниците в някои източноевропейски държави.

Минималното възнаграждение в Полша, родина на голяма част от европейските имигранти, е три пъти по-ниско. Работещите на минимална заплата в Полша получават малко над две британски лири, докато в България получават под една лира на час.

Данните на европейската статистическа служба са в подкрепа на предупрежденията от страна на някои министри, че решението на финансовия министър Джордж Озбърн за налагане на по-високо и постепенно повишаващо се минимално възнаграждение ще привлече все повече имигранти.

Данните сочат, че 1,6 млн. европейци са се преместили във Великобритания през последното десетилетие, като много от тях са неопитни работници търсещи по-добри възнаграждение и условия и работещи на ниско платени позиции.

Изследванията показват, че минималното британско възнаграждение е било значително над аналогичните в другите големи икономики в ЕС и преди решението на Озбърн./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук