Министърът работи с Плочев, ако НС го остави начело на Здравната каса

0
6052

Надзорният съвет на НЗОК утре решава за Камен Плочев. Това стана ясно от коментара на здравния министър Кирил Ананиев пред парламентарната здравна комисия.

Министърът даде висока оценка за работата на Надзорния съвет. Той обясни, че касата не може да освободи Камен Плочев, а ще проведе заседание и ще излезе с предложение до Народното събрание, което е органът, който може да го отстрани. Така Ананиев обясни на законотворците, че именно в техните ръце е да решат дали Камен Плочев ще остане начело на НЗОК.

Министърът поясни, че ако парламентът реши той да остане на поста си, в Министерство на здравеопазването щели да продължат да работят с Плочев.

Припомняме, миналата седмица шефът на НЗОК Камен Плочев изпрати писмо до Надзорния съвет на касата, което първоначално се възприе като подадена оставка. Самият Плочев обаче обясни след това, че не си подава оставката.

За втори път от както министър Кирил Ананиев пое ръководството на Министерство на здравеопазването се поражда конфликта ситуация между ръководителите на двете институции. Първият път министър Ананиев поиска оставката на Плочев с аргумент, че си е позволил да поиска актуализация на бюджета на касата без това да е съгласувано с Министерство на здравеопазването. Въпреки че тогава имаше обвинения за прикриване на документи, Плочев бе категоричен, че е спазил всички законови процедури.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук