МИСТЕРИЯ! Горяща кола потегли сама, за да се удари и подпали друга

0
1362
Снимката е илюстративна

Втори автомобил на таксиметров шофьор от Русе е бил подпален умишлено тази нощ пред блок „Сърнена гора“ в кв.“Родина“. Колата е изгоряла напълно, пострадал е и намиращият се в съседство „Форд“, предаде БГНEС.

Собственикът на таксиметровата кола Николай Николов разказа, че се е събудил от силен гръм малко след 2 часа през нощта. Имало е ярка светлина и е видял, че автомобилът му Дачия „Логан“ гори. Извиканият екип на пожарната е угасил пламъците, но колата е безвъзвратно унищожена.

При запалването на „Дачията” станало късо съединение от което се стартирал двигателят и тя потеглила напред. Така горящото такси се блъснало в друга кола, спряна наблизо – „Форд Фокус“, която също е пламнала, разказаха пожарникари.

Пожарникарите са категорични, че става въпрос за умишлен палеж, като най-вероятно стъклото на една от предните врати е било счупено и оттам е подпалено. Това е вторият таксиметров автомобил на Николай Николов, който е подпален. Първият случай е отпреди година и един месец.

Според експерти и двама пъти палежът е извършен по идентичен начин. Мъжът работи от 16 години като таксиметров шофьор и винаги е бил към фирма. Категоричен е, че не е получавал заплахи, няма и лични дрязги с никого. Казва, че е нормално в този бранш да се разменят остри думи, но няма идея кой би стигнал до такава стъпка.

Видеокамерите от съседния магазин не са били обърнати към блока и на тях не се вижда как е станал инцидентът. Изгорялата кола е застрахована. Собственикът казва, че ще му се наложи да наеме автомобил, за да продължи да работи и да храни семейството си./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук