Мистерия! Не са знае къде са били издъхналата 17-годишна ученичка и брат ѝ преди трагедията

0
1407

Издъхналото вчера привечер в двора на столичното 96 СОУ 17-годишно момиче е било ученичка в 12-ти клас на Професионалната гимназия по туризъм в Банкя. По първоначални данни на директора на училището момичето и нейният брат, които учили в една и съща паралелка, вчера не са били на училище.

Това заяви Ваня Кастрева – началник на Регионалното управление по образованието в София, цитирана от БНР по повод трагедията в столично училище. „В двора са били не само ученици на 96-то училище. Това са били младежи от квартала. Не е имало нито насилие, била е една спокойна атмосфера. Така че причината за смъртта е нещо, за което ще говорят други институции. Има училищен психолог, който още сутринта ще посрещне децата, ще разговаря с тях.“, уточни тя. Уточняваме, че макар повечето ученици да са във великденска ваканция, за 12-окласниците тя ще започне чак в петък.

Припомняме, че както БЛИЦ писа инцидентът е станал в двора на 96-о СУ „Лев Н. Толстой“ в столичния ж.к. „Люлин“ снощи.  Към 19:30 ч. момичето било с приятели на пейки в двора, когато ѝ прилошало, разказа охранителят Димитър Василев. Приятелите ѝ се опитали да ѝ окажат първа помощ, обадили се и на спешния телефон 112. Линейката е пристигнала 11 минути след подаване на сигнала, но лекарите само са констатирали смъртта на ученичката. Засега причината е неясна.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук