Мистерия с поляка, намерен мъртъв в кабината на камиона убиец в Берлин

0
1386

Първият конкретен резултат в разследването на берлинската полиция на покушението срещу коледния базар е, че потвърждението, че убитият мъж в шофьорската кабина е полският шофьор на камиона. Трупът му е бил разпознат от негови близки. Но и тук изникват въпросителни.

Мъжът е бил силно обезобразен, с подпухнало от бой лице и прободни рани. Загинал е от изстрел с куршум, още не е ясно дали преди престъплението или след това. Според негов братовчед и собственик на превозваческата фирма извършителите трябва да са били повече от един, защото роднината му е бил висок 1,90 и е тежал 120 килограма, информира от Берлин за „24 часа“ Капка Тодорова.

„Няма как да поместиш просто ей така такъв човек“, заяви той. Във фирмата загиналият 37-годишен Лукаш е бил известен и с прозвището Инспектора, защото винаги се съобразявал с всички правила. „Това бе причина веднага да заявя, че моят братовчед не може да има нещо общо с атентата“, каза собствeникът на Ариел З. пред медиите.

Берлинските власти още проверяват дали наистина атентаторите имат връзка с терористичната организация „Ислямска държава“, която пое отговорността за атентата. Засега те са категорични само за това, че атентатът е ислямистки.

Берлинската полиция е получила стотици сигнали от населението за евентуалния извършител на атентата в понеделник вечер. Пратени са над 500 видеоклипа и снимки от атаката с камион, при която загинаха 12 души и бяха ранени тежко 48.

Все още обаче няма заловен за нападението на коледния базар в Берлин. 23-годишният пакистанец, който бе арестуван първоначално, е освободен. Според полицията няма как той да е бил в камиона по време на престъплението, от което бяха ДНК отпечатъци и кръвни проби.

Същевременно, както вече съобщи БЛИЦ, от полицията изразиха увереност, че нападателят скоро ще бъде заловен.
„Аз съм сравнително уверен, че може би утре или в близко бъдеще ще можем да представим нов заподозрян“, отбеляза днес председателят на Асоциацията на служителите на криминалната полиция Андре Шулц.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук