Митева: Премиерът предложи на Каримански пост, далеч от България

0
192

„Смятам, че натискът е той да се откаже”, допълни тя

Премиерът Кирил Петков е предложил пост, далеч от България на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански. Това обяви депутатът от „Има такъв народ” Ива Митева в студиото на „Събуди се”. Тя посочи, че става въпрос той да стане представител на България в Световната банка.

„Депутат от „Продължаваме Промяната” се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от премиера, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България”, посочи тя.

От вчера няма нови заплахи към Любомир Каримански, разкри още Митева. „Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение да се появяват такива заплахи”, добави тя.

Според нея е логично и близко да се сетим защо, кой и откъде идват тези заплахи. „Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи”, категорична е Митева.

Тя коментира и призива на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури. „Когато с такава лекота сте склонен да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито убедителна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му”, заяви още тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

https://www.vbox7.com/play:0607badb17

/nova.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук