петък, май 17, 2024
Google search engine
дом Разследване Митничари задържаха 30 кг контрабандна субстанция за виагра

Митничари задържаха 30 кг контрабандна субстанция за виагра

0
1118

Митничари откриха 30 кг контрабандна прахообразна субстанция за производство на сексуални стимуланти, съобщават от Агенция „Митници”.

Служителите от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Бургас се натъкнали на лекарственото вещество в луксозен куфар, който бил поставен в контейнер с търговски стоки от Китай.

Контейнерът пристигнал с кораб на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център“ и бил селектиран за щателна митническа проверка.

При проверката митничарите открили, че сред множеството кашони с групажна стока се намира и куфар с 30 полиетиленови плика. Всеки от тях съдържал по един килограм бяло на цвят прахообразно вещество.

Резултатите от лабораторна проверка са показали, че веществото е силденафил цитрат монохидратсилен сексуален стимулант за мъжка потентност. Той се използва за производството на лекарствени продукти с такова предназначение.

Митничарите са иззели контрабандната субстанция. От Агенция „Митници” уточняват, че митническата й стойност е около 30 000 лева.

Количеството фармацевтична субстанция било достатъчно за произвеждането на стотици хиляди хапчета сексуален стимулант с цена на черния пазар над 2 млн. лева./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук