Мишена на талибаните: Какво стана с афганистанската Ким Кардашиян СНИМКИ

0
2634

В едно от скорошните интервюта казах, че ще бъда последният войник, напуснал родината, пише Ариана

Ариана, известна като афганистанката Ким Кардашиян, отдавна е мишена на талибаните – заради нейния стандарт, провокативен външен вид, пеенето и избора на песни – те са за свободата и насилието над жени.

Ариана дори получи полицейска защита през 2013 г. поради заплахи, които получи от радикали и талибаните.

„Когато умра, ще стоя сама пред Бога. Ако сгреших, той ще прецени колко съм сгрешила и как. Нямам проблем с кърпата, майка ми я носи и уважавам нейния избор. И не съм за идеята афганистанките да останат полуголи, нито целта ми е да ги насърча да го направят. Просто искам да им кажа, че трябва да имат избор. Вече не искам жените да живеят като животни, искам да живеем достойно. И познавам много мъже, които са съгласни с мен“, каза тя тогава пред parismatch.com.
Завръщането на талибаните означава, че тя трябва да напусне страната незабавно. Тя избяга през Доха за Истанбул.

„В едно от скорошните интервюта казах, че ще бъда последния войник, напуснал родината. И точно това се случи – каза тя на последователите си и между другото ги помоли да бъдат внимателни.
Много от снимките, които се споделят в социалните мрежи тези дни, забелязват, че самолетите, от които малцина успяха да избягат, са пълни с мъже.

Жените и децата са значително по-малко и те остават във водовъртежа на войната. Ето защо Ариана е наречена „единствената жена, избягала от Афганистан“, което не е съвсем вярно, но е факт, че тя със сигурност е сред малкото.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук