Много бременна, Еми Стамболова бачка до 4 сутринта

0
2355
Еми Стамболова, една от емблемите на българския поп фолк, е на няколко седмици от раждането на второто си дете, но въпреки напредналата си бременност пее почти всяка нощ до първи петли в столично заведение.

Пионерката в жанра ще посети родилното през март, за да даде живот на момиченце, отново…

Преди седмица репортер на „ШОУ” се засече с Еми Стамболова на партито на вариететните артисти. Бременността видимо е разхубавила и без друго очарователната певица. „Пак момиче!”, призна Еми, преди да изпълни емблематичната си песен „Птица бяла”. А след нея се запъти към работното си място, нощен бар в квартал „Изток”, където заедно с колегата й Стефан Митров радват почитателите им до 4 заранта.

„Ами, то

май ще родя на сцената

През март ще е събитието, а тия момичета ще ни изядат ушите! Трябва да се работи и да се изкарват пари!”, смее се Еми, която в гилдията има славата не само на страхотно „гърлище”, ами и на хубав човек. А е рядкост в музикалната колегия някой да бъде всеобщо признат за такъв.

Допреди да се сдобие с многолюдна фамилия, Еми Стамболова премина през доста перипетии, които прие с достойнство и не позволи да я сломят. Преди 2 години тя призна единствено пред „ШОУ” дълго укривани тайни от живота си. Едва на 6-годишна възраст тя наранява с ножица по непредпазливост лявото си око. То остава живо, но… сляпо. Закъсняват с операцията, а тя е можело да спаси зрителния й орган.

По-късно, когато работи в култовия ресторант „Мираж”, покойният бос на „ВИС-2” Георги Илиев й предлага да плати операцията на окото й.

Проблемът обаче вече не е в парите – лекарите са категорични, че не могат да сторят нищо.
Съдбата много пъти й е поднасяла горчиви изненади. Като тази например да

изгуби гласа си след маратонско пеене

Подлага се на операция и 2 месеца след това не произнася и дума. После бавно и постепенно започва да изпълнява по една песен на вечер. А в онзи период живее под наем, трудно й е, защото парите не стигат. Взимат я на работа в „Кошарите”. Първия си мъж кралицата на баладите среща именно там. Боян е първи братовчед на собственика Коко Динев и управител на заведението. Сложен характер, но си пада по Еми. В продължение на 4 години имат връзка, която преминава в шестгодишен брак.

Развежда се с него заради изневяра. „Хванах го с жена. Две седмици бях на хапчета, много рязко свалих 12 килограма! Единствената храна, която поемах, беше таратор. Преди не пиех кафе, а тогава започнах да пия по 6-7 на ден. Дори бях решила да спра да пея! Въобще да изчезна от София и да се прибера при родителите си. Много тежък момент изживях, обидата ми беше жестока!”, признава Стамболова.

След февруарския развод през 2008 г., през май внезапно съдбата й сервира много влюбения в нея по-млад Халид, който тогава е само на 23.

„Идваше в клуба, в който тогава пеех, през вечер. Поиска ми телефона, аз не го дадох, но колежките ми се погрижили да го намери. В началото бях стресната от голямата разлика помежду ни – той е с 12 години по-млад от мен. Но той се оказа нормално и добро момче”, хвали се певицата.

Халид я връща към живота

и неслучайно тя самата го кръщава „хапчето”. Той става баща на първото им дете Емел, както и на очакваното през март момиченце. И нищо чудно да изплаче в… клуба, смеят се приятелите на Еми. А на любовта на Халид се възхищават всички, тя е все така видимо силна – нещо, което също е рядкост сред певческото съсловие.

Подготви: Еми МАРИЯНСКА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук