Моден БОС издъхна!

0
1618

Собственикът на шивашкото предприятие „Рилатекс“ Георгиос Скурас вчера сутринта почина в къщата си в гр. Рила след дълго боледуване. Предишната вечер той се почувствал зле, а на сутринта издъхнал в съня си.

Гръцкият бизнесмен живее в България от 1992 г. Тогава той пристигна в Рила заедно със съпругата си – германката Хайде-Мари Хюземан, и започна работа в малък шивашки цех в планинското градче. През 2000 г. двамата го купиха, разшириха го и отвориха работа за 450 души от региона, които до момента шият на ишлеме и изнасят дамска конфекция главно за Германия.

Въпреки тежкото онкологично заболяване рилчани до последно виждаха Георгиос да се разхожда по улиците на градчето им, неизменно облечен с костюм. Затова вестта за смъртта му вчера ги хвана неподготвени и предизвика истинската им скръб, тъй като той бе човекът, към когото всички се обръщаха за помощ. Скурас бе и основният дарител по всички местни инициативи, включително даде пари и за строителството на моста на река Благоевградска Бистрица, за което преди 5 г. бе организиран благотворителен бал. /struma.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук