Москов пак изтрещя: Ако в къщата на баба си някой е направил нещо и го е нарекъл болница-това е негов проблем

0
1397

„Получи се разбиране между Министерството и сдружението на общопрактикуващите лекари и аз съжалявам, че исканията на лекарите, от първия момент на преговорите не станаха предмет на действие, но това ще ни е поуката“. Така миинистърът на здравеопазването Петър Москов коментира ситуацията около протестите на общопрактикуващите лекари и техните искания за по -добро здравеопазване.

Москов бе категоричен, че в момента няма никакво напрежение в частните болници, които дори нямат отношение към протестите, а в същото време имат достатъчно големи структури и са с най – големи възможности за прием на пациенти. „Ако някой е направил в къщата на баба си нещо, което нарича болница, кръстил го е асоциация и недоволства – това е само негов проблем“ – добави министъра. Според Петър Москов е време лекарите да се разграничат от търговците и да започнат да получават възнаграждението, което заслужават, а тръговците да се контролират от невидимата ръка на пазара.

В този смисъл, Москов допълни, че държавата ще гарантира минималното заплащане на лекарите и сестрите в Спешната помощ, които освен това, което получават по щат, ще вземат допълнително на месец 1500 лв.- за лекарите и 900 лв. – за сестрите. „Това е тежка и непривлекателна работа и трябва да има икономическа причина тези специалисти да останат в спешното.“, категоричен бе здравният министър./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук