МУ-Плевен обяви прием платено обучение по специалност „Медицина“

0
1363

След трето класиране и попълване на две незаети места в специалност „Медицина“, Медицински университет – Плевен запълни държавната поръчка за 90 бъдещи медици. Всички те бяха приети с много висок бал тази година, като за момичетата минималният е 33.02, а за момчета – 27.14 (при максимален 36.00). Седем бъдещи лекари са приети с максималния бал 36.00, като шест от тях вече са се записали в МУ-Плевен – 1 момче и 5 момичета.

Новият Закон за висшето образование дава право на университетите с отлична оценка от институционална акредитация да обявяват прием за платено обучение в рамките на капацитета на висшето училище след запълване на местата за обучение по държавна поръчка.

В тази връзка и на основание решение на Академичния съвет, Медицински университет – Плевен за поредна година обявява места за платено обучение по специалност „Медицина“ – за прием на 10 студенти срещу заплащане. След запълване на държавната поръчка прием платено обучение ще бъде обявен и за бакалавърските програми на факултетите „Здравни грижи“, „Обществено здраве“ и Медицинския колеж.

За специалност „Медицина“ право да кандидатстват за обучение срещу заплащане имат кандидат-студентите, положили успешно конкурсните изпити по биология и химия във висшето училище в Плевен, но неприети на класиранията за държавна поръчка. Годишните такси за обучение на студентите в специалност „Медицина“, приети срещу заплащане за 2016/2017 учебна година, е непроменена от предходни години – 7414,20 лв.

Срокът за подаване на документи за прием платено обучение по „Медицина“ в МУ-Плевен е от 22 до 26 август в Учебен отдел на Ректората. Записването на новоприетите кандидати е от 29 август до 2 септември в Студентска канцелария на Факултет „Медицина“.

На сайта на МУ-Плевен ще бъде качена подробна информация за обявения прием платено обучение в МУ-Плевен, за изискванията към кандидатите, за размера на годишните такси за обучение, за сроковете за подаване на кандидатстудентски документи, както и за класирането и записването на новоприетите студенти./дарикнюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук