Мъж пострада при стрелба на детска площадка, двама са арестувани

0
337

Мъж е пострадал след стрелба на детска площадка, съобщава NOVA.

Инцидентът е станал в столичния кв. „Студентски град“. Причината е безобидна забележка за изхвърлени боклуци на площадката. 

Задържани са двама души 19-годишен мъж от София и  36-годишен от с. Лехчево, с криминални регистрации, съобщават от МВР.

„На площадката имаше две жени от ромски произход с дете, които са изгонили майките от нашия блок, понеже са направили забележка, че замърсяват. Аз отидох да проверя какво става и им направих забележка, че ако искат да стоят тук, трябва да се съобразяват с останалите хора. Те се обидиха, едва ли не, казаха: „Искате да ни изгоните ли?“. Не искам да ви гоня, а да спазвате правилата. През това време явно са се обадили на техни роднини и се появиха двама мъже с агресивно поведение, които тичаха към мен. Единият ми опря пистолет в главата като ми каза: „Ще ти пръсна мозъка, копеле„. Другият започна да ми говори, обърнах се към него и получих удар в главата с дръжката. От тая страна имам 5 шева и три места с по няколко шева“, разказва пострадалият Диан Дянков.

„Когато ме удари с пистолета, аз се опитах да се съпротивлявам и да избия пистолета от него, като го блъснах, той тръгна назад, подпря се в едно дърво и произведе 3 изстрела в посока тялото ми от около метър разстояние“, допълни пострадалият.

Започва борба между тримата мъже, докато съсед от блока не се намесва и нападателите бягат.

„Не ги познаваме, разбрахме, че живеят в района. Често има подобни проблеми”, сподели Деян Рачев, свидетел на престъплението.

За щастие на площадката по това време не е имало деца.

„Полицията в София разследва стрелба на детска площадка. Инцидентът е станал снощи около 23:00 часа. Тогава е подаден и сигнал за случилото се. Отишлите на място полицаи не намерили никого на площадката. По първоначални данни са намерени доказателства за стрелба, вероятно с газов пистолет„, съобщават от полицията.

„Пострадалият е прегледан в болница от където е освободен за домашно лечение с порезни рани на главата и охлузвания по тялото, без опасност за живота. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. В рамките на оперативните действия са задържани двама мъже – 19-годишен от София и  36-годишен от с. Лехчево, с криминалистически регистрации. В жилище обитавано от задържаните в жк. „Студентски град“, са намерени и иззети 3  газови пистолета„, съобщават от пресцентъра на МВР.

Образувано е досъдебно производство по чл.144, ал.3 от НК.  Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

https://www.vbox7.com/play:e735507be7

 NOVA/БТА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук