МЪКАТА НЕ СТИХВА! Бабата на убитата Александра проплака: Ку*вата убийца да…

0
1280

„На 8 май милата ни Севджан щеше да навърши 14 години. Събрахме се и отидохме на гроба й да я почетем, където онзи наркоман и проститутката му я пратиха за 160 лева“, проплака бабата на зверски убитата Александра Севриева-Севджан Гена.

Възрастната жена гневно заяви, че ако убиецът Красимир Тодоров и съучастничката му Ивалина Маринова не получат справедливо наказание, жителите на Провадия ще се надигнат на бунт и ще стане страшно. Думите на баба Гена се потвърждават и от хилядите подписи, които нейните съграждани са поставили върху петицията за налагане на най-тежкото наказание за убийците.

„Ние не сме зверове като онези двама изверги, който ни отнеха прекрасното слънчице, но искаме държавата да си свърши работата. Почти всички провадийци, дори и роднини на Красимир са поставили парафите си той да получи доживотен затвор без право на замяна. За онази курва искаме най-малко 20 години зандан“, коментира Гена. От думите й стана ясно, че ченгетата издирвали и трети човек, за който се предполагало, че бил шофьорът на бронзовата кола, с която била похитена Севджан. Жената дори каза, че вчера неин съсед й обяснил, че в града се носело слух, че мистериозният помагач вече правел компания на душманите на 13-годишната Севджан. Обвинените в зверското убийство Красимир и Ивалина са с постоянна мярка задържане под стража. Те са уличени в това, че на 22 март отвличат Севджан пред дома й, за да й отмъкнат златните накити, с които тя се разхождала. Похитителите дълго обмисляли да извършат престъплението, а фактът, че живеели в съседния двор, им помогнал да изберат и подходящия момент. В продължение на 22 дни роднини и полицаи издирват безрезултатно малолетното момиче, като неотлъчно до близките стои и убиецът Красимир.

Той увещава бащата на детето, че скоро ще я намерят и всичко ще се оправи. Прогнозата на изверга се сбъдва и на 12 април група ученици откриват безжизненото и обезобразено тяло на Севджан. Трупът й, който е в напреднал стадий на разлагане, е захвърлен в мазетата на бившия Ловен дом в града. Няколко часа след зловещата находка криминалистите щракват белезниците на кръвожадните комшии. В ареста обаче остава само 19-годишният Красимир, който признава, че собственоръчно е удушил девойчето. Ивалина е пусната под предлог, че е бременна. Броени дни след това обаче става ясно, че това е лъжа. Експерти откриват и отпечатък от нейната обувка до главата на жертвата, което се оказва и еднопосочният й билет към кауша. В съда тя реве и се кълне, че няма нищо общо със зверството. Лъжите й обаче се сриват за секунди, след като прокуратурата представя запис от охранителна камера на заложна къща във Варна. На видеоматериалите се вижда как в оказиона влизат любовниците, а Ивалина залага срещу 160 лв. златния пръстен на Севднаж, който по принцип струвал 1000 лв.

Близките на затритото момиче заявиха, че назначените ДНК експертизи по делото трябва да бъдат готови до края на месеца. Иззетият биологичен материал изпод ноктите на девойчето, както и от дрехите и тялото й ще докажат и самия механизъм на убийството. От събраните до момента доказателства става ясно, че Александра е била умъртвена почти веднага, след като е била отвлечена, а тялото й било преместено в бившия ресторант. Въпреки че Ивалина продължава да отрича да е удряла и душала Севджан, ченгетата са на мнение, че тя също е участвала в самото убийство.

Красимир: Исках само златото, но я затрих

Бруталният Красимир, за когото провадийци твърдят, че е наркозависим, на няколко пъти казвал пред съда, че не е искал да убие Севджан. Според думите му целта му била да вземе златото, пише „България днес“. След похищението Ивалина му казала, че ако пуснат момичето, то ще ги издаде и полицията ще ги хване. Тогава двамата решили да я затрият и да изхарчат колкото се може по-бързо кървавите пари./bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук