Мюсюлманка осуетила втори атентат в Париж

0
1286

Жена от мюсюлмански произход предотвратила втора терористична атака в Париж,съобщи Daily Mail. Тя информирала полицията за местонахождението на Абделхамид Абауд, белгийският джихадист, свързан с организирането на атентатите в Париж от 13 ноември.

Жената придружавала Хасна Аитбулахсен – братовчедка на Абауд, до скривалището му в гориста местност около френското предградие Обервилие. Когато осъзнала намеренията му да осъществи пореден атентат, тя се опитала да напие Хасна, за да й попречи да помогне на братовчед си. След това тайно информирала френската полиция за намеренията и местоположението на Абауд.

В момента смелата мюсюлманка живее в страх за живота си и разчита на закрилата на полицията. Пред Washington Post тя споделя, че всъщност е сурогатна майка на Хасна Аитбулахчен, и чувства лична вина за смъртта й. На въпроса защо е информирала полицията, тя заявява, че за нея е важно светът да разбере, че действията на Абауд и останалите атентатори от мюсюлмански произход не са в съответствие с ученията на Исляма.

Жената разказва как Хасна живеела с нея от 3 години, но била зависима от наркотици и алкохол и често изчезвала в продължение на седмици. Това било в резултат от комуникацията й с неизвестен индивид от Сирия, според френски следователи. Неясно е с кого е поддържала контакт, но е вероятно да е именно братовчед й Абделхамид Абауд. Хасна често говорила за него и как иска да се омъжат.

Въпреки постоянната им комуникация, Хасна не била наясно, че Абауд е замесен с атаките в Париж, докато не се срещнали в горското скривалище. Жената, която впоследствие предотвратила последващите атентати, разказва, че Хасна получила обаждане по телефона 2 дни след атаките в Париж. Човекът настоял, че има нужда от подслон. Хасна с охота се съгласила и след срещата им приятелката й осъзнала какво всъщност се случва. На следващия ден се обадила в полицията и обяснила всичко.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук