М. Календерска: Ако клошарите имаха 1000 лв. в джоба си, нямаше да ровят по кофите!

0
703

Мария Календерска публикува в профила си в социалната мрежа коментар по повод на глобите за клошари, които ровят в боклука, за да търсят прехрана:

„Глоби за клошарите, които ровят в кофите за боклук. От 300 до 1000 лв. Така улиците и градовете ни щели да станат по-чисти.

При бюджет само в София от около 200 000 000 лв., които общината харчи през различни монополни фирми за чистота…опряха до клошарите.

Ако някой от тези хора имаше 1000 лв. или 300 лв. в джоба си, вероятно нямаше да рови по кофите.
Още когато Столична община лансира тази идея през 2015 г., стана ясно, че това е по настояване на фирмите, занимаващи се със сметосъбиране. Тревожели се, че клошарите взимали ценните неща, които могат да се намерят в боклука. Вредяли им на бизнеса.

Не успяха в една отделна община, защото хората реагираха яростно. Явно е било лесно да пробият на ниво Министерски съвет, където гласът на обикновените хора не се чува.

Разбира се, моето възмущение е в стил „размисли и страсти“ на един обикновен гражданин. В качеството си на такъв искам да поздравя управляващите за малоумщината в стил 14 век и да гласувам да изпратим г-дата от МОСВ и министъра на екскурзия до някои европейски град, за да почерпят опит от съвременните екологични технологии за разделно почистване и събиране на боклук от 20 и 21 век. Всички те опитат първо до методите и фирмите, а чак след това – до гражданите и клошарите!

Разбира се, това се случва в страни, където властите работят за хората, а не за олигархията!“/BNews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук