Набеденият за убиец на Веси: Помощ, искат да ме линчуват!

0
1519

Велизар Василев, който беше набеден, че е убил студентката Веси Тодорова, е напуснал родния си Габрово, защото се страхува от саморазправа. Велизар твърди, че до деня на смъртта на Веси той не я е познавал лично.

Мернали се само един-два пъти, В събота, 4 юни, той с приятелката си Лора и компания отпочивали в заведение след купон вечерта. тогава влезли Веселина и мъж, който се държал грубо с нея. Тогава тя помолила да остане в тяхната компания, защото приятелят й като се напиел ставал непоносим. Те я поканили и тогава се запознали. Веси била пийнала и в добро настроение, играла кючек заедно с другите момичета. Велизар твърди, че Веси му казала тогава, че преди време един мъж се опитал да я изнасили, но тя успяла да се отскубне.

В бара стояли до към 12 часа по обяд и си тръгнали заедно. „Веселина си тръгна, като каза, че ще си хване такси. Тогава я видях за последен път“, твърди Велизар. Същия ден той заминал за морето. Оттам го повикала полицията за справка, пише „Телеграф“.

Кошмарът за Велизар започнал, когато станало ясно, че преди смъртта си Веселина е изпратила есемеса с текст: „Запомни имената на Велизар и Лора“. Според родителите й така Веси насочва полицията към убийците си. Според Велизар обаче, студентката е предупредила насилника си, че вече и други знаят за опита за изнасилване. Тогава, насилникът, отишъл при Веси, за да я сплаши и да не го издаде. И после тя или е била бутната или е скочила от страх, смята Велизар.

След като бил набеден за убиец, за Велизар и семейството настъпва ад. Интернет бил залят с призиви за мъст и закани за убийство. Това го принудило да напусне Габрово. По-малкият му брат от страх не излизал от къщи. Били отправяни заплахи и към родителите му./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук