Наближава Великден! От къде да купим най-вкусните козунаци в Благоевград? От „РУМ“ ООД, разбира се !

0
646

Наближава един от най-светлите християнски празници – Великден

Според древното предание, след Своето възкресение Иисус Христос отишъл при апостолите по време на тяхната трапеза. Мястото в средата било оставено незаето, в средата на масата лежал предназначения за Него хляб.

Постепенно се появила традицията на Великден да се оставя хляб в храма (на гръцки той се нарича “артос”). Него го оставяли на специална маса, както направили апостолите. В продължение на цялата Велика седмица с хляба артос се обикаля по време на всички църковни процесии около храма, а в събота след благословия се раздава на вярващите.

Тъй като семейството се явява една малка църква, то постепенно се появил обичаят всяко семейство да има свой артос. Такъв станал козунакът – висок хляб в цилиндрична форма от сладко тесто.

Имайки козунак на своята великденска трапеза, ние имаме упованието, че и в нашия дом присъства възкръсналия Христос.

В дните на Великден християните се поздравяват един друг с победоносното възклицание “Христос Воскресе!” При това от апостолските времена е прието целуването.

По традиция, вярващите си подаряват едни други червени яйца . Яйцето символизира гроба и възникването на живота в самите му недра; червената боя ознаменува нашето възраждане от кръвта на Иисус Христос.

От къде да купим най-вкусните козунаци в Благоевград?

От „РУМ“ ООД, разбира се !

Фирма „РУМ“ ООД е сред водещите фирми в производството на тестени изделия в Благоевград.  Съществува от 2000 година. Започва дейността си с персонал от 4 човека.  Произвежда богата гама закуски, питки и изпълнява поръчки по желание на клиента. Всички тестени изделия се правят на място, което ги прави търсени и предпочитани сред клиентите. Неуморни служители работят денонощно, за да изпълнят поръчките и на най-претенциозните клиенти в Благоевград. За празник или тъжно събитие фирма „ РУМ“ ООД е винаги насреща. Никога няма да останете разочаровани от продукта, на който сте се спрели. За децата от училището в съседство винаги има пресни закуски, пици и други лакомства на достъпни цени. Количеството и качеството на тази фирма вървят ръка за ръка. С наскоро обновеният интериор клиентите могат да се насладят на всички продукти и да изпият по чаша чай или кафе. Всички продукти отговарят на изискванията за безопасност на тестените изделия. Има обекти навсякъде в град Благоевградкв. „Струмско“, ул. „Яне сандански“ 1, ул. „Илинден“ 21 Б, ул. „Джейм Баучер“ 15, ул. „Джейм Баучер“ 7. Това може само да ви говори, че клиентите са доволни и пазара се разраства.

Благоевград
кв. „Струмско“
ул. „Яне сандански“ 1
моб.: 0878 840707
тел.: 073 840707

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук