Навсякъде в училищата има наркотици! Властта е некомпетентна да се справи с проблема!

По-точно: На властта не й пука

0
2062

Ученик в 11 клас в Американския колеж беше спипан в училище със значително количество наркотици. Сигналът, че възпитаник на колежа притежава наркотици, бил подаден от ръководството на училището в 7-мо РПУ.

Припомняме с каква лекота съобщи последните тенденции в наркопазара вътрешният министър Валентин Радев, който с изявлението си подсказа, че МВР изобщо не се занимава с проблема. Той си изми ръцете с това, че според данните на неговото ведомство няма централизиран пазар на наркотици.

„Навсякъде в училищата има наркотици. Това е нещо обичайно. При положение, че те са забранени, децата повече искат да се докоснат до тях – до нещо забранено. Всичко зависи от семейната среда“, категоричен бе експертът по наркотици д-р Юлиан Караджов в студиото на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR. Според него от 20-30 години се забелязват малки групи, които продават наркотични вещества и не могат да бъдат хванати.

„Властта е твърде некомпетентна да се справи с проблема. Законът не е добър. В една нормална страна властите не просто сядат да пишат закони и наредби. Събира се комисия от експерти, пише се доклад и се излиза с препоръки“, твърди експертът по наркотици.

По думите му срещу наркотиците в училище трябва да има смислена превенция, а не да се вземат строги и безсмислени мерки, които ще бъдат нарушавани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук