Наглост! 22 лева за кило агнешка мръвка

0
896

Замразеното шилешко от Нова Зеландия – по 17 лева

Макар че Великден още е далеч, първото прясно агнешко вече се появи по месарските магазини. Цената му е солена – 22 лв. върви кило плешка, 20 лв. – бутче. Някои търговци прогнозират, че около Възкресение, 1 май и Гергьовден поне още 2-3 лв. щели да се трупнат върху цената на крехкото месо. Други твърдят, че тази година тя ще падне и вероятно ще се закове на около 18 лв. за килограм.

Официално беше съобщено, че близо 1,5 млн. агнета вече са подготвени за износ и продажба вътре в страната. Стопаните дори започнаха да изпълняват поръчки от чужбина за пресни агънца заради наближаващия католическия Великден. Един килограм живо тегло агнешко в момента върви на борсата по 5-6 лв. Докато стигне обаче до магазина, цената му се качва поне 3-4 пъти.

Предприемчиви търговци вече записват поръчки от граждани за агнета по празниците. Те предлагат и услугата професионално да изпекат мръвката. Всеки може отсега да заяви колко килограма да бъде сукалчето. Така си осигурява прясно месо, а не разчита на продаваното в магазините вносно, което е дълбоко замразено и старо. В момента се очаква голям внос на дълбоко замразено агнешко от Нова Зеландия./ретро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук