Надяждане с цаца на първи по рода си фестивал в Кранево

0
1890

Надяждане с цаца, надпиване с бира, състезание за вицове на рибарска тематика са част от атракциите на първия по рода си уникален фестивал на цацата, който ще се проведе от 10 до 12 юни в курортното ни село Кранево. Организаторите на събитието – сдружение „Зелени посоки“, кметството в Кранево и община Балчик са решени да преобърнат култовата реплика от българския филм „Кит” – „риба, ама цаца”, в „цаца, ама риба”. В рамките на трите дни, през които най-малката и една от най-вкусните, но твърде пренебрегната риба, ще бъде номер 1, село Кранево ще се превърне в сцена за многобройните събития в рамките на феста.

Програмата предвижда от сутрин до вечер редица забавления за малки и големи – яхт състезания, детски танцов кемп с водещи хореографи и нощни дискотеки. Специален парти бус през целия уикенд ще свързва Кранево със Златни пясъци, Албена и Балчик. Кметът на курортното село Румен Николов сподели, че идеята за феста е на неправителствената организация, която е срещнала подкрепа на широка част от бизнеса в селото. Според Николов, очакванията на хотелиерите са за много добър сезон и те се обединяват за неговото удължаване, като организират редица мероприятия. Фестивалът на цацата е едно от тях в богатия календар и чрез него всички се надяват да върнат славата на Кранево като младежка дестинация.

Програмите в селото ще започват на различни сцени сутрин от 10 часа, а вечерта в 19 часа ще са концертите на звездите, потвърдили участие в Първия фест на цацата. Сред тях са „Карандила Джуниър“, „Тутуртка“, Рафи, „Тоника СВ“. Фестивалът ще съвпадне и с празника на Кранево, който се отбелязва в първата събота след Спасовден. Тогава гост ще бъде Ути Бъчваров, който ще гощава краневци и гостите с лични специалитети и вкусотии. Кметът Румен Николов обаче се зарече, че ще премери сили с Ути край горещия котлон, като ще сготви уникална кметска чорба./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук