Над 40 души, издирвани от Интерпол, са заловени в Турция

0
440

Поредна мащабна операция на турските сили по сигурността под кодовото название „Клетка-31“ (Kafes-31) е била осъществена едновременно в 13 окръга на Турция.

Турският министър на вътрешните работи Али Йерликая съобщи, че в рамките на операцията са били заловени 42-ма души, които са били издирвани от Интерпол с червен бюлетин или са били направени постъпки за обявяването им за международно издирване, предава Дарик.

В профила си в социалната мрежа „Екс“ турският министър уточни, че операцията е била проведена съвместно с дирекциите „Разузнаване по сигурността“, „Борба с контрабандата и организираната престъпност“ и отдел „Интерпол-Европол“ към Главната дирекция по сигурността, както и окръжните дирекции за борба с нелегалния трафик на мигранти и безопасността на граничните контролно-пропускателни пунктове в Истанбул, Анкара, Анталия, Бурса, Ерзурум, Ескишехир, Къркларели, Хатай, Измир, Мерсин, Нигде, Сакария и Ушак.

Заловените лица са били издирвани за различни престъпления като организирана нелегална търговия с оръжие, наркотрафик, убийства, трафик на мигранти, кражби и измами, укриване на данъци.

Същите били включени в бюлетините на Интерпол от Германия, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Иран, Швеция, Финландия, Казахстан, Киргизстан, Египет, Русия, Туркменистан и Узбекистан.

От началото на годината досега в рамките на операциите от поредицата „Клетка“ в Турция са били заловени общо 114 души, издирвани чрез Интерпол.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук