Най-голямата дъщеря на Путин Мария Воронцова се разделила със съпруга си?

0
105

Мария Воронцова, за която се твърди, че е най-голямата дъщеря на Путин, се е разделила със съпруга си, холандски бизнесмен, твърдят руски журналисти, цитирани от „Дейли мейл“.

Това е разкрил редакторът Роман Доброхотов от The Insider пред руския разследващ журналист Сергей Кънев в социалните мрежи. Няма повече подробности за това откога точно двамата не са заедно, но се смята, че е преди началото на войната.

За съпруга й Йорит Фаасен е известно, че дълго е работил в Русия в „Газпромбанк-Инвест“ и „Стройтрансгаз“.

Смята се, че баща му е бил полковник в холандските въоръжени сили.

36-годишната Мария използва фамилните имена Воронцова, от баба си, и Фаасен.

Миналата година тя бе интервюирана по канал „Россия 24“ относно руските усилия в борба с редките генетични заболявания при децата, без никъде да се посочва, че е дъщеря на Путин.

 

„Мечтата й да отвори медицински център за супербогати чужденци е разбита“, посочват руските журналисти.

Мария Воронцова е специалист по редки генетични заболявания при децата. Тя е водещ изследовател към Националния медицински изследователски център по ендокринология към Министерството на здравеопазването на Русия.

Сергей Кънев посочва, че Путин „направи лоша услуга на голямата си дъщеря“, като предизвика масивни санкции от Запада срещу страната заради войната с Украйна.

„Тя има солиден дял в мегапроект за изграждане на супер модерен медицински център край Санкт Петербург“, разкрива още той.

„Плановете бяха да се привлекат пациенти от Европа и богати шейхове от страните от Персийския залив. А сега след атаката над Украйна, какви европейци и шейхове ще дойдат?“, допълва Кънев.

Разведената сестра на Мария – 35-годишната Катерина Тиконова, заместник-директор на Института за математически изследвания на сложни системи към Московския държавен университет, също се твърди, че е от бившия брак на Путин с бившата първа дама на Кремъл Людмила.

Веднъж репортер на Би Би Си заяви пред руския лидер, че е „обществена тайна“, че Мария и Катерина са негови деца, но и тогава президентът на Русия не потвърди това.

„Имам личен живот, в който не позволявам намеса. Трябва да се уважава“, заявява по-рано Путин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук