Най-тежкото обвинение за убиеца на 18-годишния Алекс от Бяла!

0
1743

Убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде подведен по най-тежкото обвинение – умишлено убийство по хулигански подбуди, за което Наказателният кодекс предвижда включително доживотен затвор без право на замяна.

Това стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на БНТ.

Не е приятно, когато един прокурор трябва да смени обвинението, но в Бяла става въпрос за умишлено убийство по хулигански присъди, обяви говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров Румяна Арнаудова пред БНТ.

„Това е най-тежкото обвинение.

То може да донесе доживотна присъда и за такава ще настоява прокуратурата“, допълни тя. Припомняме, че 18-годишното момче пострада тежко при инцидент в града на 8 юли.  Той беше пребит от група роми, които му поискали цигара, а той отказал да им даде. Алекс почина осем дни по-късно в русенската болница. За инцидента с Алекс е задържан 32-годишният Валентин Маринов.

Според прокуратурата той нанася удар с ръка в главата на момчето, което пада и си удря главата в тротоарните плочки.

Районният съд в Бяла задържа за постоянно в ареста мъжа. Заради случая в града в продължение на три дни бяха организирани протести. Говорителят на главния прокурор коментира и случаите с насилие над лекари. Румяна Арнаудова се съгласи, че осъдените за нападение над лекари не са много.

Тя отрече мнозина от тях да пледират като невменяеми и отбеляза, че повечето от виновните за нападение над лекари са извършили деянието под влияние на упойващи вещества, което НК квалифицира като утежняващо вината обстоятелство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук