Най-търсената древна рецепта за направа на церящо болести златно мляко

0
1370

Златно мляко – рецептата, която българите усилено търсят

Напитката, която стана популярна под името златно мляко, успя да привлече вниманието на хора от различни страни.

Златно мляко

Златно мляко

У нас рецептата е известна от сравнително скоро, но тя е една от най-често забъркваните от древните народи. Направена е от два основни продукта – прясно мляко и куркума.

В нея се съдържат естествени антибиотични средства, които лекува широк спектър заболявания.

Редица проучвания доказват, че куркумата всъщност е силно действаща подправка, притежаваща противовирусни, противовъзпалителни, противогъбични, антибактериални и антиоксидантни свойства.

Тя е страхотен имуностимулатор. В основни линии е добре да подчертаем, че куркумата е богата на хранителни фибри, протеини, калий, витамин С, магнезий, желязо, калций, витамини Е и К.

Рецепта за направа на златно мляко у дома

Необходими съставки: прясно мляко, вода, куркума и бадемово масло.

Начин на приготвяне: налейте четвърт чаша вода в подходящ за целта съд и към нея прибавете 1/8 ч.л. куркума (стрита на прах). Оставете куркумата да ври близо 10 минути.

В отделен съд налейте 2 с.л. бадемово масло и чаша мляко. Ако не желаете да използвате краве

мляко, може да го замените със соево или с козе.

Млякото също е редно да поври. Смесете двете отвари на едно място, след което разбъркайте енергично, за да се получи течност със златист цвят.

За подслаждане на сместа прибавете една лъжица чист мед. Готови сте! Рецептата за направа на златно мляко е вече изпълнена.

Пийте от него докато е още топло, но не и горещо. Има и още един вариант за изпълнение на рецептата. Може да опитате този, който сметнете за по-лесен и удачен.

Вариант 2: златно мляко се прави без вода. Загрява се чаша мляко до кипване, но не бива да кипва. В млякото трябва да прибавите 2 чаени лъжици кукрума и да разбъркате.

Оставете го на една страна да изстине лекичко и вече може да пиете от него. Ако желаете, прибавете лъжица мед за по-добър вкус.

ВАЖНО: Ако публикацията Най-търсената древна рецепта за направа на церящо болести златно мляко ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!/zdrave.ws

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук