Нанков се чуди: „Кой ще ме моли да остана?“

0
32377

Репортер по темата: Нина АЛЕКСАНДРОВА, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Регионалният министър в оставка Николай Нанков бе лаконичен дали може все пак да остане на поста.

Не допускам нищо на този етап, коментира той в кулоарите на парламента. Няма да оттегля оставката си, изтъкна Нанков.

Попитан дали ще промени мнението си ако на коалиционен съвет го помолят да остане, министърът отговори: Ама моля ви се, какви молби. Кой ще ме моли мене„.

Нанков захапа „псевдоекспертите“ по пътна безопасност. Подготвят се редица изменения за пътната безопасност. Всичко с времето си, философства Нанков, който вярва, че предприеманите мерки сега, ще дават резултат в средносрочен план.

Припомняме, че от няколко дни напрежението в голямата коалиция отново се повиши, след оставката от миналата седмица на трима министри – Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски – във връзка с тежката катастрофа край Своге, която отне живота на 17 души.

На оставката остро се противопостави лидерът на НФСБ Валери Симеонов, тъй като те не са съгласувани с партньорите. На друга позиция е стои лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който няма претенции към премиера Борисов.

НФСБ и Валери Симеонов излязоха с остро изявление, с което поставиха ултиматум на правителството да започне същностни реформи.

Симеонов предупреждава, че може да оттегли подкрепата си и да излезе от управлението.

От ВМРО поискаха коалиционен съвет заради оставките още в петък, а Каракачанов през цялото време призоваваше към диалог.

Във тази връзка вчера в МС се проведе коалиционен съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, на който стана ясно, че НФСБ няма да се оттеглят от управлението на страната – стабилността на държавата надделя над емоциите на патриотите. Кабинетът „Борисов 3“ продължава в изпълнение на управленската програма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук