Нападателят на слепи туристи на свобода срещу 1500 лева

0
915

 

21-годишният студент от Несебър Тодор Николов, който се прочу с нападение над незрящи туристи вече е на свобода срещу 1500 лева. Магистратите са изменили наложената мярка „домашен арест“ с най-леката – „парична гаранция“. Тодор спокойно вече може да напуска дома си, в очакване на процеса.

Мярката за неотклонение е била променена, тъй като е изтекъл законовият срок от два месеца. Молба за по-леката мярка е подала адвокатката на Тодор Веселина Василева. Всички факти и обстоятелства около нападението над туристите вече са изяснени. Материалите обаче още не са предадени в съда заради забавена авто-техническа експертиза. Вещите лица трябва да установят дали колата на Тодор е била изправна в деня на нападението. След като несебърлията нападна летовниците, неговият автомобил потегли сам и се заби в дърво. За това е повдигнато отделно обвинение на Тодор Николов, тъй като е оставил без надзор автомобил с включен двигател и е създал опасност да пострадат пешеходци.

Ако бъде признат за виновен, студентът може да получи наказание до 5 години затвор и да бъде лишен от шофьорската си книжка.

Предвид факта обаче, че той е с чисто съдебно минало, то най-вероятно ще се отърве с пробация или условна присъда.

Обвиненият Тодор изкара цели два месеца под домашен арест, който няколко пъти обжалва, но без успех.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук