Напливът на туристи изисква повече сигурност през сезона: 3 пъти повече полицаи трябват в Слънчев бряг

0
887

Три пъти повече командировани полицаи са нужни в курорта Слънчев бряг това лято. Миналата година те са били едва 30 души за месец. През пиковите юли и август туристите набъбват до 500 000. За да се обезпечи сигурността им, униформените трябва да са поне 80-90 души на месец.

Слънчев бряг-туристиТова съобщиха от полицията пред Труд. За нуждата от повече сигурност през сезона алармира и Георги Николчев, председател на Българската асоциация на собствениците в туризма. От Областната дирекция на МВР потвърдиха, че има нужда от много повече командировани техни колеги, тъй като заедно с броя на туристите се очаква да бъде по- голям и криминалният контингент.

Досега финансирането на командированите полицаи се е поемало от АД „Слънчев бряг“. „Всяка година осигуряването на тези средства, става все по- трудно, защото са за сметка на инфраструктурата. И досега отделяме не малко, включително за поддръжка на видеонаблюдението в курорта. Но всичко е въпрос на разчети и решение на Съвета на директорите“, каза Златко Зимитров, директор на АД- то. В комплекса коментират, че помощ за обезпечаване на престоя на командированите могат да осигурят и всички, които са заинтересовани от реда в Слънчев бряг.

Иначе само на руския пазар се чака 30 на сто ръст на туристите. Голям е интересът и на летовниците от Европа към нашето море, тъй като заради бежанците се очаква курортите в съседните Гърция и Турция да са по- малко популярни, коментира Георги Николчев. Същото важи за курортите на Тунис и Египет. Родните хотелиери още отсега събират персонал, като основно кът са бармани, готвачи и сервитьори./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук