Напрежение в Пирогов след оставката на д-р Атанас Кацаров

0
1466

Напускам, защото не ми харесва какво се случва в „Пирогов”. Не съм съгласен с промяната за плана за ремонта на детските клиники в болницата”, заяви по Нова телевизия д-р Атанас Кацаров. Той оглавяваше детската ортопедия и травматология в „Пирогов“. В понеделник той заяви, че напуска след 25 години в болницата.

„Аз съм трън в очите на много хора. За да запазя клиниката явно трябва да се махна”, каза д-р Кацаров.

По думите му конфликтът идва от това, че ремонтът, който се прави, разбива работата им. „Отделения се натикват в няколко стаи на четири различни етажа, далеч от операционните. Трябваше сградата да се раздели на две половини – в едната да се правят ремонт, а в другата да е отделението. След това да се обърнат”, сподели лекарят.

Шефът на болницата твърди, че ремонтът няма да попречи нито на работата, нито на пациентите.

Д-р Кацаров показа заявления за напускане на седем от единадесет лекари в отделението и добави, че сестрите и санитарите също искат да напуснат, а има недостиг на тези кадри.

Лекарят намекна и че от него се иска да участва в схема. „Смятате ли, че смяна на кабели и боядисване струва 70 хил. лева. Не знам къде ще отиде разликата, но сметката е силно надписана”, заяви той и добави, че с колегите му са боядисвали стаи и те са изглеждали чудесно.

Пред „Пирогов” са се събрали родители, за да подкрепят д-р Атанас Кацаров. Те споделиха, че наистина условията в отделението не са добри, но след като д-р Кацаров застава начело на отделението обстановката се е подобрила.

Детската ортопедия и травматология няма да бъде закрита. Преместването на детската клиника на „Пирогов“ не значи затваряне, каза директорът на болницата проф. Асен Балтов по БНТ.

проф. Асен Балтов

В травматологията като цяло работят над 60 специалисти и някои вече заявиха, че могат да покрият липсата на д-р Кацаров. Няма да допуснем процесът да страда, допълни той.

Балтов поясни, че заявление за напускане засега има само от д-р Кацаров. Според него няма как да бъде спрян планирания ремонт. Новото ръководството на „Пирогов“ отговори, че е създадена добра организация и ремонтите няма да се отразят на грижите за децата.

flashnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук