Напусналият зам.-министър изригна: Решенията на Кунева са грешни! Ще загубим десетки милиони от еврофондовете!

0
1301

В понеделник подадох молба да бъда освободен от поста, който заемах. Г-жа Кунева ми предложи да поема друг ресор, но не се съгласих. Това каза подалият оставка като зам.-министър на образованието в ресори висше образование и европейски структурни фондове проф. Николай Денков в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

„Еврофондовете, за които аз отговарях трябва да се управляват с принципи. Това, което съм вложил и съм планирал бе да е максимално полезно, да се използват тези средства, за да има дългосрочен ефект за науката в България“, добави Денков.

„Напуснах поста защото не съм съгласен от начина, по който бяха взети решенията за управление на еврофондовете. Пример да се промени структурата на дирекцията, която ги управлява. Според мен няма необходимата обосновка това да се направи. Този ход ще забави сроковете за усвояване на средствата, освен това има риск да загубим десетки милиони левове“, предупреди бившият заместник на Меглена Кунева.

„Г-жа Кунева е министър, тя има право да взема решения. Аз смятам, че те са грешни. Не сме водили дискусия с образователния министър. Аз направих всичко възможно да кажа какви ще са последствията, но не бях чут. Отговаряйки за сектор „Наука“, без средствата, с които да се реализират политиките, нямаше смисъл да оставам“./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук