Напусна ни актрисата Ани Бакалова

0
1343

Напусна ни актрисата Ани Бакалова. Удостоена със званието „заслужил артист“ през 1983; след 50 години на театралната сцена тя остава в сърцата на публиката. Ще я запомним с обаятелното й присъствие във филмите – „13 дни“, „Карамбол“, „С пагоните на дявола“, „На всеки километър“, „Изпити по никое време „. Поклон пред паметта й.

Водена от любовта – тя излиза на сцената с цялата си отдаденост. Играе с душа. А публиката е нейният неизменен партньор. Обгражда я с възторга на аплодисментите и признателността. Дебютната й роля е Катинка в „Хъшове“ от Иван Вазов. Следват десетки роли в киното , над 100 в телевизионни постановки и повече от 200 роли в театъра.

„На сцената трябват мислещи актьори,,- един урок, най-важния за нея – получава го във ВИТИЗ, дава й го учителят – проф. Кръстю Мирски. И тя мисли и обмисля при изграждането на всяка своя роля. Изиграва я деликатно, с хирургическа прецизност.

Безспорна е екранната й хубост. Към нея се добавят харизма и талант. През 60-те, когато телевизионните сериали прохождат тя е там, играе в сериалите „С пагоните на дявола“ и „На всеки километър“. Не е суетна, около нея никога не се е създавал шум.

Винаги искрена тя издига на пиедестал доброто и просто обича… театъра, обича професията, обича публиката./БНТ

Поклон пред светлата й памет!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук