Националите пречупиха и Македония с 2:0

0
1087

Националният ни отбор по футбол изигра нов успешен мач, макар и контролен. Само дни след изненадващата победа с 1:0 в Португалия избраниците на Ивайло Петев спечелиха и гостуването в Македония, надигравайки домакините с 2:0.

Двете попадения в срещата на стадион „Филип II“ паднаха през второто полувреме. Първо Димитър Рангелов откри в 66-ата минута след асистенция на Ивелин Попов с пета, а победата подпечата резервата Александър Тонев в 87-ата минута. Асистира му друг наш национал, играещ в Серия „А“ – Ивайло Чочев.

Двубоят в Скопие премина равностойно, като в началните минути домакините бяха по-активни. Македонците също имаха шансове за гол, но за разлика от „трикольорите“ не успяха да ги оползотворят и логично победата отиде на сметката на България.

На вратата тази вечер застана Божидар Митрев, докато героят от Португалия Владо Стоянов получи почивка и беше на пейката. В последния момент от групата пък отпадна защитникът Живко Миланов, който вдигна висока температура, съобщи Блиц. В отбрана се включи Васил Божиков, както и Георги Терзиев, който си партнираше в центъра на защитата с Бодуров. Авторът на гола в Португалия Марселиньо започна титуляр и в Македония. Петев не направи промени в българската атака и отново се довери на Рангелов, натурализираният бразилец, Ивелин Попов и Михаил Александров. Двойката опорни халфове от мача в Лейрия също се запази – капитанът Светослав Дяков и Чочев.

Macedonia vs Bulgaria„Аз съм доволен от момчетата особено през втората част. През първата бяхме объркани, може би и изморени от пътуването. Доволен съм, това ни дава още по-голямо самочувствие за работата напред – заяви след срещата селекционерът на нашите Ивайло Петев. –Доволен съм от този цикъл, в който бяхме тези десет дни. Това ще донесе увереност и на нас, и на всички българи. Възможно е от юни да има нови чужденци. Ташчи е в списъка, но може и някой друг. Имаме доста време до тогава. Няма да спра да посещавам мачовете. Преценявам кой е нужен“.

Капитанът на България Светослав Дяков пък сподели, че определено двете победи – над Португалия и Македония – ще дадат тласък на националите. Той обаче е категоричен, че тимът ни може и още.

„Срещу Португалия нямаше какво да загубим. Днес трябваше да се представим по-добре, тичахме много с топка. Важното е, че желанието е на лице – коментира Дянков. – Всички в отбора сме капитани, има много силни фигури. Трябва да сме заедно, така трудно някой може да ни пречупи. Моето мнение е, че има още какво да се желае, като игра, резултатите са отлични, но можем и повече. Ние не се променяме с тези две победи, знаем си силите, знаем си нивото, но ми се иска да ни вярват повече”, допълни той./Снимки БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук