Наш гурбетчия за жестокото убийство в Швеция: Познавам заподозрения за клането на инвалида, изглежда мило момче!

0
1834

За обвиняемия се знае, че има криминално досие, движел се в компания, в която употребявал наркотици

Българският гражданин О. А. е бил в района на жп гарата в шведския град Хаслехолм, където в нощта срещу сряда е извършено брутално убийство – заклан е бил бездомен инвалид.  На този етап е задържан 17-годишен младеж, който е син на български граждани, но е роден в Швеция.  

„Един беззащитен човек е бил взет на мушка от момче, което познавам и което смея да твърдя, че е нормален младеж. Дори бих казал, възпитано и мило момче. Какво отключило агресията му, не мога да знам. Вероятно от дни е наблюдавал бездомния инвалид, който бил германски гражданин”, разказва сънародникът ни, цитиран от 24rodopi.com.

„Жертвата беше без долни крайници, използваше патерици. Имало е неравностойна борба, ако въобще може да се каже борба, между младеж и човек, който тежи  едва 45 кг., на възраст около 40-45 години. Силата му стигала колкото да се премести от едно място на друго в района на жп гарата.
Бил е заклан. Смъртта е настъпила бавно и мъчително, това казват от полицията”, добавя той.

По думите му убийството е станало между 0.00 и 3.30 часа. „В 7.45 часа сутринта минах по пешеходния мост, който е над ж. п. линията е и близо до гарата. Предполага се, че тук е имало скарване между двамата. Трупът е открит близо до ескалатора”.

Той добавя, че мястото, където е живеела жертвата, е опасно. „Снощи пак там имало сбиване между две групи”, посочва той.

„Задържан е 17-годишен младеж. Нашенец е, син на българи, но е роден в Швеция. Засега говорим за заподозрян. Изглежда мило момче. Нека му спестим имената. Инициалите му са Д. Х.”, казва още българинът.

За обвиняемия се знае, че е роден и отрасъл в Хеслехолм и че има криминално досие. Родителите му преди години се преместили да живеят  в Швеция. През 2015 година заподозреният е бил признат за виновен за две отделни кражби в магазин. От официалните документи става ясно, че момчето трудно се адаптирало към училищния процес. Освен това се движело в компания, в която употребявал наркотици.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук