НА ЖИВО ОТ СТАДИОН „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“: 2 момичета в болница, надишали се с дим на „Левски“ – ЦСКА (СНИМКИ)

0
19989
Снимка: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕСА - СОФИЯ

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ

Колкото повече хора са на трибуните, толкова по-добре за нас. Има две пострадали момичета от агитките на ЦСКА и „Левски“

Два неприятни инцидента са съпътствали дербито между „Левски“ и ЦСКА. Преди началото на мача е получен сигнал за масов бой в Южния парк, в който са участвали между 50 и 60 привърженика на двата отбора, информира репортера ни на място Тодор Стефанов който се намира пред Националният стадион „Васил Левски“.

По време на самия мач са пострадали две момиченца, които са били в секторите Б и Г. И двете са се надишали с дим от бомбичките и факлите и са вкарани в болница. Едното от тях е само на 9 годинки.

„Задържали сме превантивно 39 лица за опит за внасяне на бомбички, наркотици и т.н. Колкото повече хора са на трибуните, толкова по-добре за нас. Има две пострадали момичета от агитките на ЦСКА и „Левски“. Едното е на 9 години, надишали са се с дим от бомбичките. И двете са в болница“заяви комисар Тони Златанов от СДВР след мача.

„Работим с клубовете и фенклубовете, за да не се случват проблеми. Затова и успяхме да спрем 39 лица, които са имали неприемливо поведение. Шествията са нерегламентирани, не са заявени в общината. Но ние сме принудени да запазим живота на всички по улиците, защото хвърлят много бомбички. Имаше сигнал два часа преди мача, че се бият две групи фенове и бяха наистина големи боеве. Пуснали сме феновете да се прибират, поетапно се случва това, за да няма повече ексцесии. Група от 50-60 човека се биеха в Южния парк, а с пристигането ни се разбягаха бързо“, добави още комисар Тони Златанов от СДВР. Гамени: Ултраси на Левски удариха с бутилка съдията на "Вечното дерби" с ЦСКА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук