На Съединението: Обединителят от парламента

0
1376

Опитвам се да бъда първа сред равни, обясни Цвета Караянчева

Честваме 133 години от Съединението на България. На 6 септември 1885 година хиляди българи, живеещи на изкуствено разделена територия, се обединяват и заживяват заедно без географско разделение да стои помежду им. Център на тържествата е Пловдив. Празникът ще започне в катедралния храм „Света Богородица“, където митрополит Николай ще отслужи молебен.
В честванията в града ще се включи и председателят на парламента Цвета Караянчева. Пред камерата на Bulgaria ON AIR тя заяви, че всеки ден в Народното събрание се старае да внася единение сред партиите.

„Опитвам се да бъда първа сред равни, опитвам се да потушавам скандалите, които понякога се появяват и ескалират“, сподели Караянчева.

По думите ѝ това е взаимен процес, а не само работа на председателя. Според Цвета Караянчева трябва депутатите също да имат желание за това и тя не случайно е призовавала борбата в парламента да е с политически послания, а не да се изпада в личностни нападки.

Караянчева коментира също и началото на политическата есен. Според нея след срещата на коалиционните партньори в понеделник, вече всичко е наред. Тя също е на мнение, че сред партньорите трябва да има по-добра комуникация.

„Трябва да запазим стабилността на управлението и преди всичко да изпълним това, което е заложено в нашата 4-годипна коалиционна програма“, каза още председателят на парламента в ефира на „България сутрин“.

Цвета Караянчева коментира и изявлението на президента Румен Радев. Тя сподели, че е останала смутена от посланието му, защото той е звучал като опозиционен лидер.

По публикацията работи: Боряна Павлова

dnes.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук